Muslimer som jøder

I debatten om muslimenes plass i Europa hører man ofte at noen sammenligner muslimenes situasjon i Europa med jødenes situasjon før 2. verdenskrig. En stor hovedforskjell er det ihvertfall tydelig å se; Muslimene har i dag et stort antall religiøse og etniske hjemland av mange slag. Dit reiser de på ferie, dit reiser de for å tilbringe alderdommen, der henter de ektefeller. La oss si om det skulle skje en voldelig forfølgelse og drap i Europa av muslimer- da ville det finnes steder i verden som ville kunne ta imot dem.

Jødene er idag i en lignende situasjon som muslimene, til motsetning ifra andre verdenskrig. Blir de forfulgt, er det et land som alltid står åpent for dem- deres eget land. Før 1948 hadde de ikke denne muligheten, så godt som ingen ville ta imot dem om de ble forfulgt. SV, Norsk Folkehjelp og andre ønsker denne situasjonen tilbake. Går det som de vil, skal palestina-flyktningene fra 1948 ha en rett ingen andre flyktninger ifra den perioden har; Rett til å vende tilbake til ørlille Israel, det landet jødene har fått i bytte for alt de mistet. Om det skjer, vil det ikke lenger være noe sted i verden med jødisk flertall.

3 kommentarer

anon

01.mar.2006 kl.19:39

Sitt eget /tilrøvede/ land, vel å merke.

Red.

02.mar.2006 kl.11:56

Til Anon: Å få tilbake landet sitt, etter at 1/3 del av sitt folk ble drept fordi de ikke hadde noe sted å vende tilbake til når de ble forfulgt..ser du på det som urimelig?De fikk også tilbake mye mindre land enn de ble lovet, men de takket ja selvom. I Israel har det så godt som alltid bodd jøder- her formet de sin religion.

Hot stuff, ikke sant baby?

02.mar.2006 kl.13:55

til motsetning fra muslimer har jøder bare et sted hvor deres religion og folk er flertatt, dvs israel. en muslim som vil vende til bake har jo røtter og religiøs tilknytning til langt fler samfunn og land!

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits