Israelske arabere har talt

Det ble foretatt en undersøkelse nylig om hva Israelske arabere mener om landet sitt. ( Araberne-palestinerne- på vestbredden og Gaza var ikke med i undersøkelsen )
Mange gir inntrykk av at Israels arabere blir mer og mer negative til Israel, men la oss sjekke ut siste spørreundersøkelse som har blitt foretatt:

- 77% av israelske arabere mener at Israel er bedre enn de fleste andre land. ( Til sammenligning har bare 66% av jødene et like positivt bilde )

-  53% av araberne er stolte av Israels velferdssystem, i motsetning til bare 17% av jødene. ( Det lave tallet blant jødene reflekterer den økonomiske krisen som har vært i Israel siden Intifadaen statet i Sept. 2000 og en kraftig nedskjæring i Israels sosiale sikkerhetsnett ) Selv når det er kriste i Israel, er situasjonen mye bedre for israelske arabere enn for arabere i arabiske muslimske naboland.
I tillegg til dette tyder andre meningsmålinger på at Israelske arabere heller kommer til å stemme på de vanlige israelske partiene fremfor arabiske partier. Det blir spennende å finne ut av i valget 28. mars.

Tenk på dette når medier og andre ensidig svartmaler samfunnet i Israel. Med alle sine feil og mangler er Israel bedre- også for sine arabere- enn de fleste andre land, ikke minst nabolandene.

8 kommentarer

Trond

02.mar.2006 kl.12:57

Det media gjlør er på kritisere Israelske myndigheters handlinger på vestbrdden og Gaza, like mye som de viser Palestinske selvmordsbombere.
At dere såkalte Israel venner ikke liker at noe som helst fokus kommer på Israel viser jpo at det er ikke nrosk media som er problemet.

Red.

02.mar.2006 kl.13:02

Til Trond: Å jo da. Jeg for min del mener at Israel skal få klar beskjed hver gang de gjør noe galt, men mange gir et veldig ensidig syn av konflikten og av Israel, og det liker jeg ikke. Mange blir nok overrasket over å se disse resultatene. Er du ikke litt overasket selv?

Hot stuff, ikke sant baby?

02.mar.2006 kl.13:46

jeg tror det er å finne en større frihet i israel, selv som minioritet, enn i andre land med en meget mer ekstrem og snever holdning på menneskets individualitet.

Trond

02.mar.2006 kl.14:50

Egentlig ikke, jeg syntes det bare bekreftet dte jeg allerede viste. Nemlig det faktum at all rbere er ikke fanatiske selvmordsbombere. Men hvorvidt de setter pris på Israelske soldaterrs fremferd på vestbredden og gaza er en annen sak.
kritikken i Nork media har heller aldri dreid seg om hvorvidt Israels veldferdsystem er dårlig eller ikke.

Red.

02.mar.2006 kl.15:34

Til Trond: Nei, akkurat dèt er sant, men har du sett de si noe bra om Israel? Og heldigvis er langt ifra alle arabere fanatiske selvmordsbombere.

Red.

02.mar.2006 kl.15:50

Og jeg snakker ikke bare om media men også om enkelte andre...partier som SV f.eks, som jeg helt klart mener har et veldig ensidig syn på konflikten.

Trond

02.mar.2006 kl.17:33

Jeg driter opp i sv. JEG ER VENSTREMANN. I mitt parti er det nok av jøder som medlemmer. Uannsett hvor mye pent jeg sier om Israel endrer det ikke det faktmet at deres opptreden ikke er riktig.

Red.

03.mar.2006 kl.21:57

Til Trond: Jammen kjære deg. Det er da ingen Israel-venner som hevder at Israel ikke gjør feil (og isåfall veldig få ekstreme unntak )for feil gjør de nok av. Men vi har liten sans for det ensidige bildet mange gir av Israel.

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits