Hvorfor Israel angrep Gaza

Leste nettopp ett innlegg som fikk meg til å tenke. Det fikk meg til å forstå egentlig hvorfor Israel valgte å angripe Gaza, og arrestere terrorister. Dette tok jeg ikke med i min beregning da jeg skrev mitt forrige innlegg. Det at den israelske soldaten ble kidnappet av en palestinsk terror-gruppe, er bare toppen av kransekaken for Israelerne. For faktum er at bare i løpet av de siste ukene har dvært mange Kassam-raketter blitt avfyrt mot Israel, og hittill skadet 200 mennesker. At det var så ille var jeg faktisk ikke klar over.

Imidlertid må det sies at det var svært unødvendig av Israel å ødelegge kraftverket, slik at over en million palestinere nå er uten elekrisitet. Israel har nå lettet på situasjonen ved å gi tillatelse til at 150 lastebiler med brennstoff og andre livsviktige forsyninger kommer inn i Gaza.

Les innlegget her: http://idag.no/debatt-oppslag.php3?ID=10485


Oppdatering: USA kommer til å betale for gjenoppbyggingen av kraftverket Israel ødela. Les mer om dèt her: http://web3.aftenbladet.no/utenriks/article313079.ece


Kilder: MIFF, Magazinet, Herald Tribune, Honest Reporting, Israel Insider, Washington Post, FOX

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits