Er den svake part alltid mest uskyldig?

Solidaritet måles i enkelte kretser opp mot det å være på lag med den svake part, og kun av den grunn.  Men betyr dette nødvendigvis at den svake er mer uskyldig? På ingen måte.

Les Betrakterens gode innlegg om emnet her: http://betrakteren.blogspot.com/2006/07/moralsk-aritmetikk.html

6 kommentarer

Knut Stian Olsen

02.aug.2006 kl.03:36

Vel, den svake parten er de sivile og da særlig barna og de er uskyldige.

Om f.eks Hizbollah blir bombet det spiller ingen rolle, men det er de uskyldige som blir rammet som er den svake parten. Ikke Hizbollah eller IDF

heh

02.aug.2006 kl.05:01

uskyldig er ihvertfall ikke staten Israel.

sitter der med atomvåpen og andre masseødeleggelsesvåpen og driter i FN, mens dem påpeker at Iran og andre ikke må få lov til å gjøre det samme de har gjort (utvikle atomvåpen i stillhet uten internasjonal kontroll)

Trond

02.aug.2006 kl.09:59

Solidariteten her er mot den part som bombes i stykker på grunn av en overdreven hevntokt. Men hvis overdrevnbe hevn tokter er i tråd med jesus budskap og de såkalte israels vennenes idelogi sier det jo mer om dem enn Hizbola.

Betrakteren

02.aug.2006 kl.11:53

Knut Stian: Enig at det er de sivile som er de aller svakeste her. Innlegget mitt var da heller ikke retter mot de som, forståelig nok, er opprørt på grunn av sivile tap på begge sider. Det var heller en kritikk mot enkelte på venstresida spesielt som nekter å ilegge Hizbollah og Hamas et moralt ansvar. Og mot de som er imot alt Israel gjør av prinsipp.

Israel-venn

02.aug.2006 kl.13:44

Til Knut Stian, heh og Trond: Betrakterens innlegg handler som sagt ikke om de sivile men om Hizbollah og Hamas.

Mitt lille liv

02.aug.2006 kl.18:52

Israel er alt annet enn den uskyldige.

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits