Ariel Sharons liv

Ariel Sharon- mannen som har vært hatet og elsket. Han ledet den israelske hær under Yom Kippur Krigen mot Egypt og Syria. Han har hatt flere ministerposter, inntil den nylige statsministerposten som han måtte gå av pga ett nylig hjerneslag. Situasjonen er fortsatt ustabil og mange håper på at han skal vende til bevissthet igjen så han kan gå inn i politikken. Sharon  av flere den siste tiden blitt sett på som den som kunne bringe fred i midt-østen. Ingenting er sikkert av hva som skjer videre; Terrorist-organisasjonen Hamas har vunnet det palestinske valget. Hvem vil vinne det israelske?

Se en video om Ariel Sharons liv her

3 kommentarer

Knut Stian Olsen

04.mar.2006 kl.00:39

Ariel Sharon sto også bak massakrene i to flyktningeleire i Libanon...

Red.

04.mar.2006 kl.00:54

Til Knut: Nei, det som skjedde var at han tillot libanesisk millits å gå inn i flyktningeleirene i Sabra og Shatilla- noe som endte med de tragiske massakrene.Man kan si at det var indirekte Sharons feil, men han var ikke med å utføre dem, og det er heller ikke sikkert at han visste om det på forhånd.Sharon var ADMINISTRATIVT (dvs politisk) ansvarlig, slik det også ble konstatert av den internasjonale domstolen i Haag. Les granskningskommisjonens rapport her:

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/kahan.html

Kakemonsteret

04.mar.2006 kl.01:30

tror han har styrt et av de vanskeligste landene når det kommer til terror og politiske syn...

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits