Det norske oljefondet sponser Israel

Norge doblet i 2005 utlånet av oljepenger til Israel. Dermed kan landet finansiere millitær opprustning og bygging av sikkerhetsgjerdet rundt de palestinske områdene. 184,5 millioner kroner er den anslåtte verdien av de norske "Israel-AID"-obligasjonene ved starten av året. I fjor, samme året som en rødgrønn regjering ble dannet, og SVs Kristin Halvorsen oppfordret til boikott av Israelske varer, kjøpte det Statlige Pensjonsfondet israelske aksjer for første gang.

På spørsmålet om økte investeringer i Israelsk statsgjeld er en ønsket utvikling fra politisk ledelse, svarer Statssekretær Roger Sandum ( merk dere at han er med i SV); "Norges Bank er satt til å forvalte pensjonsfondet etter gitte rammer. Så lenge virksomheten skjer innenfor disse rammene, er det ikke aktuelt for departementet å gi føringer for enkeltinvesteringene som blir gjort av forvalter"

Ironien er til å ta og føle på.Eller hva sier du, Halvorsen?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits