Araberne er ikke urbefolkningen


Jødefolket ble en nasjon ved utgangen av Egypt under Moses, og under Josva i år 1400 f.Kr. inntok de Jødeland eller Israels Land (Eretz Israel). På den tiden bodde filistrene i Gazastripen. Professor Bernhard Lewis, skriver:"Fra den jødiske stats opphør under romerne til begynnelsen av britisk styre, var området som nå kalles Palestina, ikke et land og hadde ikke grenser, bare administrative definisjoner. Det var en administrativ undergruppe av provinser, ikke alltid den samme, under en større enhet". Den romerske provinsen Syria hadde fra oldtiden vært en samlende betegnelse på store deler av området. Det har aldri eksistert noe arabisk land som heter Palestina, og Jerusalem har heller aldri vært hovedstad i noe arabisk land.
 
For ca 3000 år siden gjorde Kong David Jerusalem til sin hovedstad, og etter det har Jerusalem alltid vært jødenes åndelige og politiske sentrum.. Navnet Palestina betyr Filisterland, men verken urbefolkningen kanaanittene eller de som i dag kaller seg palestinere har noe med filistrene å gjøre. Filistrene blir omtalt i Bibelen allerede på Abrahams tid. De var et gresk, sjøfarende "vikingefolk" som seilte sørover langs Asia-landet og forsøkte å slå seg ned i Egypt. Da de mislyktes, invaderte de Gazastripen hvor de grunnla fem små bystater etter gresk mønster (Bibelens Gat,Ekron, Ashdod, Askelon og Gaza) - som jødene kalte filistrenes land, Filistea (latinsk Palestina), som betyr "fremmede inntrengere". Legg merke til at navnet Palestina ikke forekommer på grunnteksten verken i Det gamle eller Det nye testamente. Filisterland ble erobret av David og underlagt det israelske kongedømmet. Den romerske okkupasjonsmakten tok så navnet til filistrene for å utslette alt jødisk og den guddommelige forbindelsen mellom landet og folket. Navneforfalskningen skjedde etter at keiser Hadrian hadde knust den andre jødiske oppstand i år 135 e.Kr. De gamle jødiske navnene Eretz Israel eller Jødeland forsvant ikke, siden det kunstige navnet Palestina aldri slo an; heller ikke hos araberne som kom fra den arabiske halvøy etter Muhammeds død i 632 e.Kr. Det var annerledes i den europeiske verden som bygde på latinsk tradisjon. Araberne kom med andre ord nær 2000 år senere  enn jødene under Josva, som kom til det lovede land i år 1406 f.Kr. Ingen jødiske profeter i Bibelen blander Filisterland sammen med jødenes land. Den arabiske besettelsen varte bare i 22 år, vitnet den muslimske formann i den syriske delegasjon på fredskongressen i 1919, men landet var under muslimske lands dominanse inntil korsfarertiden og deretter til tyrkernes erobring i 1517 som varte til 1917 -  da suvereniteten gikk over til Storbritannia som mandatmakt og via Folkeforbundet og FN til staten Israel i 1948. I prinsippet ble staten Israel opprettet ved FNs ikke effektuerte delingsvedtak i 1947.
 
Ingen andre enn jødene har hatt landet som sitt fedreland, og Balfourerklæringen av 1917 taler av den grunn om gjenopprettelse av det jødiske nasjonalhjem. Det store jødiske innvandring startet i 1880, og det var først senere at de som i dag kalles "palestinere" kom etter at det ble skapt nye arbeidsplasser. De var og er vanlige arabere som kom fra alle land i regionen. Før nederlaget i angrepskrigen i 1967 var det ingen i FN eller vestlige utenriksdepartementer som talte om "et palestinsk folk" -  Ikke engang Den arabiske liga. Et medlem av PLOs eksekutivkomite uttalte i mars 1977:"Eksistensen av en separat palestinsk identitet tjener bare taktiske hensikter. Dannelsen av en palestinsk stat er et nytt redskap i den fortsatte kampem mot staten Israel…."
 
Så vit at når noen snakker om ”palestinerne som urbefolkningen” i området, så er de enten hjernevasket eller prøver å hjernevaske andre. Som jødeslakteren Adolf Hitler en gang sa;"Det er lettere å få folket til å tro på en stor løgn enn en liten en"- Det virker å være sant i enkelte tilfeller. Ikke bare søk det som er mest komfortabelt å ”vite”- søk sannheten.

5 kommentarer

Kakemonsteret

06.mar.2006 kl.12:59

et folk som man finner over hele verden i store antall er neppe en urbefolkning... ja, de har røttene langt tilbake men det har faktisk nordmenn og...de fleste folk har etter min viten en en fortid!

Tor Økland Barstad

07.mai.2006 kl.19:35

Vel, uansett er det ingen tvil om at det bodde mennesker der fra før, og at mange av dem ble tvangslyttet for å gjøre plass for en sionistisk stat. Les mer om akuratt dette her: www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article707579.ece

Red.

07.mai.2006 kl.19:59

Til Tor: Ja, klart flere måtte bli tvangsflyttet.Om f.eks indianerne idag skulle fått sitt eget land et eller annet sted i Amerika, måtte noen blitt tvangsflyttet da også antageligvis.Ingen kunne forvente at de som allerede bodde i Israel ville flytte frivillig da gjenopprettelsen av den jødiske staten ble fullført, men på samme tid kom det like mange jødiske flyktninger ifra arabiske land til Israel. Israel integrerte dem, men de arabiske landene nektet for det meste å ta imot noen av sine med-muslimer, fordi "palestinerne" og den palestinske identitet som har blitt skapt i nyere tid, er Islamistenes våpen mot Israel.

Tor Økland Barstad

16.des.2006 kl.12:39

Så du mener det var greit at mesteparten av palestinas arabiske befolkning ble tvangsflytta?

Alexander

11.sep.2007 kl.20:06

Veldig bra at jeg får vit dette...jeg går på videregående andre klasse og syntes læreren preter tull om at Israel tilhører araberne "ikke palestinere".. legg ut flere linker på hovedsider

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits