Anita Apelthun Sæle (KrF) tar opp det mediene ikke sier

Anita Apelthun Sæle (KrF) var på Østerbo-stevnet helgen som var, og fortalte bl.a om hva en palestinsk journalist hadde sagt til henne og svenske mediafolk som hadde vært med henne på tur i midt-østen:

"35 av mine kolleger er skamslått og en er drept fordi de skrev noe som gikk imot våre palestinske lederes interesse. Dere må forstå at vi videreformidler våre despoters løgnpropaganda, for ikke å bli et hode kortere. Men hva er dere journalister fra Stockholm redde for? Hvorfor avslører dere ikke løgnpropagandaen i Midtøsten? Dette er et svik mot oss som aldri får ytringsfrihet og reelt demokrati", sa den tydelig opprørte palestineren. 

Videre fortsetter Sæle: "Problemet i den muslimske verden er ikke Israel- men tyranniske ledere. På en reise til Libanons grense for to år siden ble jeg oppmerksom  på at Hizbollahs flagg var heist på grensen der Libanons flagg skulle vært. Jeg spurte hvorfor i all verden det kunne skje? Den israelske millitære svarte at dersom Libanons flagg hadde vaiet der, kunne hun tatt ferie. Hizbollah hadde kontrollen over disse områdene uten at Libanon ville eller kunne gjøre noe med det. Og de angrep Israel daglig."

"Problemet er at vestens media ikke opplyser om at Hizbollah bomber sykehus, skoler, barnehager og boligkvarter i Israel.", sier Sæle. Hun fikk nylig høre fra Israel at det skytes 100-150 raketter mot Israel hver eneste dag. Og man regner med at Hizbollah er i besittelse av rundt 13.000 raketter- det samme Hizbollah som i likhet med Iran, Syria og Hamas vil utslette Israel for enhver pris.

Hun uttaler seg også om sikkerhetsbarrieren Israel har satt opp: "Sikkerhetsgjerdet som blir fordømt av vestlige medier har redusert selvmordsangrepene i Israel med 97%(!). Men palestina-arabiske selvmordsbombere har før revet over 1000 jøder i filler og ødelagt 10.000 andre israelere på kropp og sjel. Om det er populært eller upopulært- om jeg blir valgt eller ikke valgt- om jeg blir tiljublet eller utskjelt, så skal jeg fortelle sannheten.", avslutter hun med.

Kilde


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits