Hamas anerkjenner Israel MEN...

I et brev til FNs generalsekretær Kofi Annan, skriver den nyvalgte palestinske utenriksministeren Mahmoud Zahar at Hamas ønsker en tostatsløsning med Israel, hvor palestinerne vil få "leve i frihet ved siden av våre naboer".

Dette er første gangen Hamas - om enn implisitt - åpner for å anerkjenne eksistensen til staten Israel, ifølge CNN. Den Hamas-ledede regjeringen skriver at den er villig til å engasjere seg i en "seriøs og konstruktiv dialog" for å oppnå "en rettferdig og omfattende løsning" på uenighetene med Israel.

Hans snuoperasjon blir sett på som et resultat av et massivt internasjonalt press på terrororganisjonen. I januar satte Kofi  Annan blant annet som vilkår for fortsatt bistand, at den nye regjeringen måtte anerkjenne Israels rett til å eksistere.

- Zahar skrev bl.a: "De palestinske myndighetene håper at statene som truer med å holde tilbake bistanden til de palestinske styremaktene på grunn av Hamas sin valgseier, vil overveie beslutningen sin på nytt."

Men, se her er noe interresant. Les hva Zahar bare sa 3 dager før han sendte brevet der han "anerkjenner tostatsløsningen";

“Jeg drømmer om å henge et svært kart over verden på veggen i mitt hjem i Gaza, som ikke viser Israel. Jeg har et håp om vår drøm om å ha en selvstendig uavhengig stat  på alt historisk Palestina ( Inkludert Israel ). Denne drømmen vil bli virkelighet en dag. Jeg er sikker på dette fordi det er ikke noe plass for staten Israel på dette land."


Mediene ser ut til å være veldig opptatt om å bringe de gode nyhetene om brevet Zahar sendte til Annan, men mange av dem ser ut til å være lite interresert i denne uttalelsen. Fascinerende......fascinerende irriterende.NB: dette innlegget ble endret etter tips fra han her. Takk for tipset, Eric. Setter pris på det.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits