Hizbollah bedre utrustet enn Israel hadde forventet

The New York times skriver at Hizbollah er mye bedre rustet til å motstå en israelsk offensiv enn det man hadde regnet med for bare 6 år siden. En av årsakene skal være deres besending av sofistikerte våpen ifra Iran og Syria.  Etter at Israel trakk sine styrker ut av Sør-Libanon i år 2000, har terrororganisasjonen gjort alt annet enn ligget på latsiden.

"De er trent og høyt kvalifisert. Vi ble alle på en måte overrasket", sier en soldat som nettopp er kommet hjem etter å ha deltatt i kamper i Sør-Libanon.

Terroristene er blant annet utstyrt med skuddsikre vester, nattkikkerter, godt kommunikasjonsutstyr og noen ganger israelske uniformer og ammunisjon.

Etter snart fire ukers krig, har Israel ennå ikke greid å ødelegge Hizbollahs evne til å skyte raketter mot mål langt inne på israelsk territorium. Søndag ble tolv soldater fra reservestyrkene drept under et angrep i Nord-Israel, mens tre personer ble drept og flere titall såret i et angrep mot sivile bygninger i Haifa.

Til nå har 3.000 Hizbollah-raketter regnet over Israel, og om lag 50 israelere er drept i angrepene.Kilde

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits