RV-leder Torstein Dahle mener at Hizbollah er heroiske forkjempere

RV-leder (Rød Valgallianse) Torstein Dahle mener at Hizbollah er "Libanons heroiske forkjempere".  Blå-bloggeren Sevje blir provosert av hans utspill. Vel, han er ikke den eneste. Thorstein Dahle støtter altså  antisemitter som vil fjerne Israel fra kartet. Det plager ham ikke at disse vil ta over og kontrollere Libanon. Heldigvis har de ikke klart det, så per idag nøyer de seg med å ha to representanter i den libanesiske regjeringen og skyte missiler på Israel fra Libanon. Libanon skrev tidligere under på at Hizbollah skulle avvæpnes, og da især de som skyter missiler mot Israel. Ingenting har hendt fra deres side.

Les det gode innlegget av Sevje her:  http://blaablogg.blogspot.com/2006/08/hizbollah-er-libanons-heroiske.html

3 kommentarer

Knut Stian Olsen

09.aug.2006 kl.00:12

Enig med deg i at Hizbollah ikke er noen heroiske forkjempere akkurat. De er terrorister.

Men de har to, ikke en, representanter i den libanesiske regjeringen og Hizbollah gjør også mye bra for Libanons befolkning, bl.a skoler, sykehus etc. Men det unnskylder selvsagt ikke terrorhandlinger.

Men en ting er viktig her, du sier at "Libanon skrev tidligere under på at Hizbollah skulle avvæpnes, og da især de som skyter missiler mot Israel. Ingenting har hendt fra deres side"

Du kan jo spørre deg selv hvorfor ingenting har skjedd. Det har ikke vært viljen til Libanon det står på, men evnen til å avvæpne Hizbollah. Jeg håper nå Libanon får hjelp fra verdenssamfunnet til å avvæpne Hizbollah, for måten Israel forsøker å gjøre det på er helt absurd...

Israel-venn

09.aug.2006 kl.00:33

Til Knut Stian: Beklager, skal rette på dèt.

Du har kanskje rett. Kanskje viljen har vært der men det er vanskelig å forstå siden jeg vil anta at Libanon har flere soldater enn Hizbollah. Jeg håper også Libanon får hjelp fra verdenssamfunnet, slik at Israel kan trekke seg ut. Jeg er så lei av å lese om de daglige skadene og drapene som skjer i både Israel og Libanon.

Israel-venn

09.aug.2006 kl.00:35

Dessuten.. Hizbollah har ikke klart å ta over Libanon- derfor virker det urealistisk at Libanon ikke hadde klart å avvæpne Hizbollahs styrker på grensen til Israel.

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits