Jødenes historie og tilknytning til Israel

 
For ca 3000 år siden vandret jødene ut av Egypt og fikk bygd opp sitt land Israel. I dette nye landet var det ikke araberne som var urfolk, som mange av dem hevder idag, men filistrene, som i motsetning til jødene og araberne, var et ikke-semittisk folkeslag.

Dette var altså 2000 år før araberne i det hele tatt hadde satt sine bein på israelsk jord. Mange muslimer, spes. en del "palestinere" hevder at deres land er okkupert av jødene men en bør merke seg at det aldri har eksistert noe arabisk land som heter Palestina, ei heller har Jerusalem vært hovedstad i noe arabisk land, selv om det av en eller annen merkelig grunn er viktig for muslimene å ha en del av Jerusalem også. Det står ikke ett eneste sted i Koranen at Jerusalem har noen betydning for Allah.

Da romerne tok navnet til filistrene, jødenes tidligere verste fiender, ble det gjort for å utslette all jødisk forbindelse til Israel. Dette skjedde etter at keiser Hadrian hadde knust den andre jødiske motstand år 135 e.Kr. Det kunstige navnet Palestina slo aldri igjennom, ikke engang hos araberne som kom fra den arabiske halvøy etter Muhammeds død i 632 e.Kr. Det stemmer at araberne for en viss tid, hadde makten i Israel- det varte riktignok bare i 22 år.

Hvis Israel skal kalles fedrelandet til noen, må det være nettopp jødene. Den store jødiske innvandringen kom i 1880 og det var først senere at de som idag kalles "palestinere" kom etter at det ble skapt nye arbeidsplasser. De var og er vanlige arabere som kom fra alle land i regionen. Les mer om dette her.

Før nederlaget i angrepskrigen i 1967 var det ingen i FN eller vestlige utenrikdsderpartementer som talte om "et palestinsk folk". Det gjorde ikke engang den arabiske liga. Et medlem av PLOs eksekutivkomite uttalte i mars 1977: "Eksistensen av en seperat palestinsk identitet tjener bare taktiske hensikter. Dannelsen av en palestinsk stat er et nytt redskap i den fortsatte kampen mot staten Israel".

I dag er dette mer aktuelt enn noensinne. Hamas, Hellig krig og Hizbollah kan ikke oppgi sitt mål om Israels totale utslettelse og godtok derfor ikke Oslo-avtalen. De kan bare "godta" Veikartet og våpenhvilen som en "hudna", en taktisk strategi basert på en gammel arabisk kultur som gir muslimene rett til å bryte en inngått våpenhvileavtale når det passer dem selv. 
for å lese mer om Hudna:


Folk sier gjerne: "Ja men jødene var så lenge vekke ifra Israel, så det er da deres egen feil. De fortjener ikke lengre det landet"

Her er mitt svar:

Jødene ble mer og mer forfulgt, trakkasert og drept i sitt eget land av den romerske makten.De dro til verdens fire hjørner. Dette skulle vise seg senere å ende opp helt forferdelig for jødene.

I Russland ble de første antijødiske pogromene ført og de jøder som i begynnelsen hadde det godt ( mange i gode stillinger ) ble annenrangs borgere. Dette ødela skjebnen for mange jøder ettersom det var akkurat i Russland de fleste jøder bosatte seg.Det samme skulle skje i England, og senere, som vi alle vet, i Tyskland. Noe som kanskje kan komme som et sjokk på enkelte er antijødismen i Norge, som faktisk begynte tidligere enn den tyske antijødisme. For å lese mer om dette temaet, se her:Jødene fikk heldigvis anledningen, selv om det skulle vise seg å være alt annet enn lett for dem, å nok en gang opprette sin egen stat i Israel. Den 14. Mai, 1948, signerte David Ben- Gurion uavhengighetserklæringen for den moderne jødiske staten. De hadde blitt lovet å få sitt land av England, men det som faktisk skjedde var at England rev bort 77 % av det opprinnelige Israel og ga det til araberne. Dette kalles idag Jordan. Selv om jødene ble fullstendig lurt av England, godtok de allikevel å bare få sine 33 %.

Hitler ville faktisk først og fremst sende ut jøder ifra Tyskland, men dette kunne han ikke, siden det var nesten ingen land som ville ta imot flyktninger , og de få som ville det, ville bare ta imot veldig få. Så det endte ironisk nok med at sionistene samarbeidet med nazistene og betalte dem for å få sendt jøder til Israel. Men det kostet de sionistiske jødene dyrt og de hadde ikke råd til å få betalt for mer enn noen tusen. Dette førte til at Nazistene tok saken i egne hender og begynte å massakrere og gasse jøder, en brutal historie som vi alle kjenner til idag.


 
 
 
 
 
En god del av teksten er tatt ifra http://www.budstikkaradio.no/?a_id=7509 og ifra bøkene "Israel - en fantastisk historie" skrevet av Thomas Arnroth og "Guds øyesten" skrevet av Peter Madsen.
 

31 kommentarer

maria

04.sep.2006 kl.12:59

dette her er helt forferdelig , grusomt jeg edr bare helt babe assa

adolr

04.sep.2006 kl.13:03

jeg elsker sex og jeg er helt sexy ................................................................................................................. 4 ever mine jeg bryr meg ikke om den domme jødedommen liksopm lissom hven gjøre det det er ikkew så farlig om de ikke blir skuddt så lenge det ikke er meg deg lissom...

antisemittist

21.sep.2006 kl.14:45

Det gjør eg og, men eg likar ikkje jødane

Jøden!

21.sep.2006 kl.14:47

Din uvitende idiot, tror du at du kan komme hit å legge inn nedsettende innlegg uten reaskjoner? Vi kan følge ip-adressen og finne deg!!! det var sikkert du som skjøt mot synagogen vår.

Goebbels

21.sep.2006 kl.14:49

eg held med antisemittist

meeeg

19.okt.2006 kl.11:58

jeg her her for å gjøre ferdig et prosjekt på skolen....... men fy flate så rare, ikke for å snakke om domme som tar å snakker sånn her....!
du som er sååå sexy finn deg en side der man skal finne seg en partner, og du som tror alle er imot synagogen din(jeg er også jøde) ta heller en prat med VG eller dagbladet om den saken. klem skole jenta

elev

15.jan.2007 kl.17:33

Dere er utrolig barnslige som sriver sånn om sex og sånn, det er så barnslig gjort! skaff dere et liv i det minste da..!

29.jan.2007 kl.11:59

:)

HARRIS jeg er Muslim

13.mar.2007 kl.14:58

skam dere over hva dere skriver om religionene har dere ikke respekt eller disiplin.
har ikke mora deres lært dere det eller.
og ingen skal si noe om religionen til andre alle har respekt.
hvis dere ikke gir respekt så for dere ikke respekt skjønner!!!!!!!!!!!!!!!

HARRIS jeg er Muslim

13.mar.2007 kl.15:10

jeg bare synes synd på jøder at hvorfor får de skylda før i tden og nå i tiden?

bbbbbbbbbbbllllllllllllllllllbbbbbbbbbbbbbb

18.apr.2007 kl.13:14

kult

mmmmmmmmmmmeeeeeeeeeeeegggggggggggg

18.apr.2007 kl.13:14

Denne siden er rar

Per

21.mai.2007 kl.11:52

hva driver du med a

21.mai.2007 kl.11:53

halo

kim

21.mai.2007 kl.11:55

fuck you

fuck

22.mai.2007 kl.10:45

fuck you

t

22.mai.2007 kl.12:09

ass

anonym

22.mai.2007 kl.13:03

fite slaikere

meg selv

15.jun.2007 kl.10:58

dritt sie dette er ass, du burde skrive no mer med dine egne ord istedet for å copiere fra andre sider

Kurd

21.okt.2007 kl.01:18

Kurdistan in my heart

halla :P

22.okt.2007 kl.10:31

Hello :P
i`m a little boy, im looking for a girl ;D
are someone interessed.

FUCK DERE

26.okt.2007 kl.09:18

HAN HAR ET POENG FUCK U!!!!!!!!!!!!!
JØDENE SKAL
DØØØØØØØØØØØØØØØØ!

Pia

29.okt.2007 kl.14:00

hææleee!;-)

Tom

05.nov.2007 kl.08:48

For faen da!

Jens

18.apr.2008 kl.10:09

det som står om at Allah ikke gjorde noe spesielt i Jerusalem er feil!
"selv om det av en eller annen merkelig grunn er viktig for muslimene å ha en del av Jerusalem også. Det står ikke ett eneste sted i Koranen at Jerusalem har noen betydning for Allah." Det var nemlig I jerusalem at Allah ga profeten Muhammed sine fem daglige bønner!!

Alle For Leve Her I Verden!!

03.mai.2008 kl.22:14

(jeg er muslim sjøl) Alle har en relgion de tror på,, jeg tror ikke på noen av dere som skrive så stygge kommentarer
ikke har relgion, for aller har noe de tror på!!,,, oh dere som er så drittsekke som skriver sånne rare, stygge, oh dumme kommentarer er bare helt på trynne!!

jøde lekse

18.nov.2008 kl.14:40

bra side akkurat det jeg trenger til leksa! :D :P

halla

01.des.2008 kl.16:15

dere burde ikke prate stygt til en jøde

:O:O:O:O:O

15.des.2008 kl.18:48

TAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKKTAKK

Stakkars dere, lett lurte aper as!

11.feb.2009 kl.23:30

alt som står her er feil, studer historien fra begges sider fra begge religionene gå tilbake til begges røtter deretter kom her og skriv eller snakk om situasjonen! Alt som skjer og det Israel driver har ikke en dritt med religion eller jerusalem å gjøre det er om makt, ressurser, de ekte jøder som virkelig tror og følger jødedommen bor ikke israel de bor rundt omkring i verden. De som er i Israel er zionister!

Rart ass.

26.feb.2009 kl.14:58

Jeg synes dett var en bra side jeg

Skriv en ny kommentar

Freds-venn

Freds-venn

23, Bergen

Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i Israel og de palestinske områdene.

Kategorier

Arkiv

hits