Israels fiender må avvæpnes. Ellers blir det aldri fred

"De allierte nøyde seg ikke under andre verdenskrig med å drive nazistene ut av Frankrike, Nederland og Belgia. De sørget for at hele den nazistiske krigsmaskinen ble utslettet slik at den aldri mer kunne reise seg. Ingen i dag vil vel kritisere det som et brudd på folkeretten?", skriver Eric Mortensen på politisk.no .Han sammenligner dette med hva Israel holder på med i Libanon akkurat nå.
 
Til alle dere der ute som har et så negativt syn på Israel- se på deres fiender. Er DE noe bedre?Hitler hadde elsket dem for de har akkurat samme målet som han hadde. Og da snakker jeg ikke om uskyldige sivile som blir rammet. Slikt er forferdelig men sånn er det desverre i en krig. Og Israel er i en krig med flere land og flere grupper. De islamistiske lederne bryr seg ikke om sine egne så lenge de vet at det går ut over Israel.

Les hele innlegget til Mortensen her. Det kan anbefales: http://www.politisk.no/politikk/israel_bryter_ikke_krigens_reg/

7 kommentarer

Trond

09.aug.2006 kl.14:19

Dette er lavmål. Hadde ventet meg litt bedre enn deg. men hva kan jeg vente av såkalte israel venner for tiden. alle deres motstandere er jo selvføgelig nazier.
a

Israel-venn

09.aug.2006 kl.14:27

Til Trond: Bedre? Her handler det om å være realistisk og alle Islamister har et mål til felles- Israels utslettelse og død over jøder.

Trond

09.aug.2006 kl.15:22

I ditt tilfelle trenger du bare å bytte ut ordet muslim med jøder så ligner du dine fiender veldig mye.

Thor F.

09.aug.2006 kl.17:26

Hvis vi husker litt lenger tilbake så var noe av spiren til nazistenes oppslutning i 1930-årene nettopp den totale ydmykelsen av det tyske folket i kjølvannet av 1. verdenskrig. Tyskernes nasjonalfølelse var alvorlig såret, Hitlers budskap var som bensin på bålet og Tyskland bygget seg opp fra grunnen av og ble igjen en mektig militærmakt. Å tro at man kan ødelegge en geriljabevegelse med konvensjonelle våpen er bare dumt. Det ligger i geriljakrigerne natur å finne andre veier å såre sin fiende på. Israel legger nå grunnlag for hat hos en ny generasjon arabere.

At uskyldige lider i krig er så, men å slakte sivilbefolkningen på den måten Israel gjør nå tar det hele til et nytt nivå. På nyhetene i går hørte jeg at ifølge Israel er alle som beveger seg i biler i visse deler av Libanon - altså selv presse og røde kors-personale - legitime mål. Forsvar? Nei. Det er barbari.

Lurer forresten på hva ratio'en er når det gjelder sivile tap på de to sidene. For en stund siden var det 10-1.

Israel-venn

09.aug.2006 kl.20:34

Til Trond: Jeg snakker om Islamister, ikke muslimer...

Israel-venn

09.aug.2006 kl.20:36

Til Thor F: Enig, dèt er barbari. Jeg tviler på at det Israel nå har gjort er lurt, men NOE måtte gjøres, etter å ha blitt angrepet av raketter i så mange år sendt ifra Libanon. Jeg håper FNs soldater blir stasjonert i Libanon snart. Inkludert Libanosn egne soldater. Da kan de ikke i ettertid komme å sutre over at de ikke hadde mulighet til å avvæpne Hizbollah. Avvæpningen er et et av mange must for fred.

Geir Skårland

11.aug.2006 kl.21:04

Å elske Israel trenger ikke være det samme som å støtte det Israel gjør.

Jeg elsker Israel, lukten av middelhav, den jødiske kulturtradisjonen, musikken, Jerusalem, ørkenen og den ville humoren.

Men jeg mener samtidig Israel gjør vold på sin egen sjel når de systematisk undertrykker palestinerne og ofrer så mange sivile på sin egen trygghets alter. Er det realistisk å uttrydde Hizbollah? Er prisen akseptabel?

Palestinerne har en stygg tradisjon med terroraksjoner mot sivile, Hizbollah det samme. Saken de kjemper for, med så stygge midler, er god, å få bo der de hører hjemme, å få leve godt i sitt eget land. Israelerne kjemper for det samme, ingen vil klare, eller oppnå det, ved å utslette hverandre.

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits