Dobbeltmoral hos palestinske ledere

- Israel er en stat for det jødiske folk. Den som ikke aksepterer dette, kan ikke holde forhandlinger med meg, sier Israels statsminister Ehud Olmert. Hvor enn harde disse ordene kan være, er det tankevekkende at de palestinske lederne som nekter å anerkjenne Israel som jødisk stat, på samme tid står fast på at Palestina skal ha en arabisk identitet.

- Israel kan definerer seg selv som de vil. Hvis de ønsker å kalle seg selv en jødisk stat, så bare la dem gjøre det. Men palestinerne vil aldri anerkjenne Israels jødiske identitet, skal PLOs sjefsforhandler Saeb Erekat ha sagt i et intervju med tv stasjonen Al-Arabiya.

På samme tid ser man i utkastet til grunnlov for staten Palestina at staten skal ha en tydelig arabisk og islamsk identitet.

Artikkel tre lyder slik: "Palestina er en del av den arabiske nasjon. Staten Palestina holder seg til grunnloven for den Arabiske liga. Det palestinske folk er en del av de arabiske og islamske nasjoner. Arabisk enhet er et mål som det palestinske folk håper å oppnå."

I artikkel fem blir det slått fast at "arabisk og islam er det offisielle palestinske språk og religion".

I artikkel syv står det at "Prinsippene for islamsk sharia er en hovedkilde for lovgivningen".


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits