Gode nyheter: Våpenhvile-avtale undertegnet


Våpenhvilen har endelig kommet til libanon-konflikten. Resolusjonen, som ble fattet av FNs sikkerhetsråd i New York, innehar følgende momenter:

- En fullstendig våpenhvile
- at israelske tropper trekkes ut, samtidig som libanesiske soldater og FN-styrker kommer på banen.
- En bemyndigelse som gir FN rett til å øke deres fredsbevarende styrker i området til 15.000 soldater
- avvæpning av terror-gruppen Hizbollah

Israel sies å være tilfreds med FN-resolusjonen. Israels visestatsminister, Shimon Peres sier at: "FN-resolusjonen viser at Israel har fått overtaket. Det er en bragd for Israel. Uten millitært press kunne vi ikke ha oppnådd en diplomatisk løsning- og uten en diplomatisk løsning ville det millitære presset ha vært meningsløst. Vi har fåt overtaket. Den vedtatte resolusjonen støtter Israel, og er støttet av den libanesiske regjeringen og Den arabiske liga. Den gjenopretter den libanesiske regjeringens myndighet, avslutter våpenleveranse til Hizbollah, skubber terrororganisasjonen bort fra grensen, medfører innsettelsen av 30.000 (!) multinasjonale og libanesiske soldater i området og slår klart til lyd for frigivelsen av våre kidnappede soldater. Dette er uten tvil en betydningsfull diplomatisk bragd."


Kilde


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits