Reagerer på Gahr Støres bidrag i bok om Israel

Palestinakomiteen reagerer kraftig på at utenriksminister Jonas Gahr Støre har bidratt positivt i MIFFs (Med Israel For Fred) jubilemsbok til Israel.

- At Palestinakomiteen nå tar Gahr Støre i skole for det han skriver til (60-års)jubileet, viser hvor aktuell denne boka er, sier daglig leder i MIFF, Conrad Myrland.

Gahr Støres gratulasjon til Israel er også lagt ut på Utenriksdepartementets nettsider i sin helhet. I artikkelen står det bl.a:

"Da Israels kommende statsminister Ben Gurion erklærte opprettelsen av Israel, sa han:  "Det er en naturlig rett for det jødiske folk, liksom for andre, å leve i frihet i sin suverene stat". Norge har alltid og vil alltid støtte Israels rett til å leve i frihet og i sikkerhet. Norge støtter også det palestinske folks rettigheter. Vårt mål er to selvstendige stater, Israel og Palestina, som lever side om side, i fred og i sikkerhet. Her er Norge og Israel samstemte. Men veien dit har vist seg lang og vanskelig. "

Jubileumsboken fra MIFF tar tak i Kåre Willochs misbruk i sine foredrag av en israelsk historiker, og den tar også opp forsker Nils A. Butenschiøns påstander om at Israel er en kolonistat og et fremmedelement i Midtøsten. I tillegg til Gahr Støre (Ap) har også følgende politikere deltatt med bidrag i boken:  Lars Sponheim (V), Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Dagfinn Høybråten (Krf).

MIFF arbeider for å vise andre bilder av Israel enn det som ofte blir skapt i mediene. På deres nettsider kan man sette seg mer inn i motivene til de handlingene Israel gjør, noe som ofte ikke kommer frem i beste sendetid på Nrk f.eks.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

22, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits