Hamas: "USAs jødelobby står bak finanskrisen"

- Krisen er resultatet av dårlig administrasjon og finansstyring, og et dårlig banksystem satt på plass og kontrollert av jødelobbyen, uttalte Hamas  talsmann Fawzi Barthum i en erklæring tirsdag, ifølge den liberale israelske nettavisen Haaretz.com. Hamas er en populær islamofascistisk gruppering i de palestinske selvstyreområdene.

Ifølge Barthum ignorerer USAs regjering, til tross for at den har fått igjennom en kriseplan til en pris av 700 milliarder dollar, «rollen til den jødiske lobbyen som opprettet den amerikanske bank- og finanssektoren».

- Denne lobbyen kontrollerer amerikanske valg og definerer utenrikspolitikken til enhver ny administrasjon på en måte som gir den mulighet til å beholde kontrollen over enhver amerikansk regjering og økonomi, sa Barthum.

Den amerikansk-jødiske gruppen Anti-Defamation League rapporterte i forrige uke om en stor økning i antall antisemittiske meldinger på internett i forbindelse med utviklingen av finanskrisen.

Mange av meldingene var rettet mot jøder i sin alminnelighet, mens noen også omtalte det de kalte jødisk kontroll med USAs regjering som ledd i «den jødiske verdensorden» med ansvar for finanskrisen. (©NTB)

Kilde: DagenMagazinet

Én kommentar

Trond

10.okt.2008 kl.13:42

så du er igang igjen

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

22, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits