Sterkt symbolsk bevis for europeisk støtte til Olmert

Lørdag 17. januar godkjente Israel en ensidig våpenhvile i Gaza, og dagen etter kom seks europeiske statsoverhoder samlet til den israelske statsministeren Ehud Olmert for å vise sin støtte til vedtaket.

Disse var Englands Gordon Brown, Tysklands Angela Merkel, Frankrikes Nicolas Sarcozy, Italias Silvio Berlusconi, Tsjekkias (EUs) Mirek Topolanek og Spanias Jose Zapatero. De holdt alle taler der de støttet Israels selvsagte rett til millitært selvforsvar, og mante samtidig til våpenhvile.

- Statsminister Ehud Olmert kunne neppe ha håpet på noe sterkere symbolsk bevis for europeisk støtte enn å få disse seks politikertoppene på dørstokken samtidig, skriver Itamar Eichner i Jediot Ahronot, som er Israels største avis. 
 
Israels politiske partier er splittet i synet på Gaza-krigen. Fra venstresiden har det kommet artikler med kritikk av styrkebruken, men fra høyresiden har det kommet kritikk mot det man mener er en tilbakeholdenhet fra regjeringens side. Fagforeningsveteranen statsråd Haim Ramon mener at Gazakrigen har vist seg som en "forsømt historisk anledning" til å ødelegge resten av ondskapens akse.

Kilde: DagenMagazinet Tirsdag 20 januar 2009

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Freds-venn

Freds-venn

22, Bergen

Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i Israel og de palestinske områdene.

Kategorier

Arkiv

hits