Gratulerer, Kadima!

Sentrumspartiet Kadima, med Tzipi Livini i spissen (bildet), har nå vunnet valget i Israel. Men dette utelukker nok ikke at lederen for høyrepartiet Likud, Benjamin Netanyahu (bilde 2) likevel kan ende opp som statsminister..

tzipi livninetanyahuavigdorliebermanKadima vant med 28 representanter i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, en mer enn de hadde. Netanyahus parti fikk 27, en framgang på hele 15, og til sammen sikret høyrepartiene seg flertall med 64 av de 120 representantene.

Det israelske arbeiderpartiet under ledelse av forsvarsminister Ehud Barak fikk bare 13 representanter, en tilbakegang på seks, og sentrum-venstreblokken i den israelske nasjonalforsamling endte dermed på 56.

Høyre-sentrum regjering?

Tzipi Livni har spurt Netanyahu om Likud vil være med i hennes regjering, men det er ventet at Netanyahu kommer til å svare nei.  Det ekstreme høyrepartiet Israel Beiteinu fikk 15 representanter, fire mer enn i dag og en noe mindre framgang enn det meningsmålingene tydet på.

Israel Beiteinus omstridte leder Avigdor Lieberman (bilde 3) nektet i valgkampen å velge side, men vil trolig få store problemer med å sitte i en regjering ledet av Livni. Lieberman gjorde det tirsdag kveld klart at han bare ville bli med i en regjering som går inn for å styrte Hamas på Gazastripen, noe Netanyahu har lovet å gjøre.

Kilde

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Freds-venn

Freds-venn

22, Bergen

Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i Israel og de palestinske områdene.

Kategorier

Arkiv

hits