Sikkerhetsgjerdet redder innbyggerne

Jerusalem ble spart for store terrorangrep i år 2005. Politiet mener at det ikke er fordi terrororganisasjonenes motivasjon har blitt mindre, men fordi sikkerhetsgjerdet beskytter byen. Ifjor ble kun en israeler drept i terror i Jerusalem.

Til nå er halvparten av sikkerhetsbarrieren i Jerusalem-området bygd. Kontruksjonsarbeidet vil etter planen bli avsluttet i slutten av 2006 eller begynnelsen av 2007. Jerusalem-politiet tror at angrep med kniv, brannbomer og skytevåpen vil fortsette å øke ettersom byen blir bedre beskyttet for selvmordsbombere.

3 kommentarer

Tor Økland Barstad

13.mar.2006 kl.22:51

Kopiert fra: skolenettet.ls.no/moduler/templates/M...16867&epslanguage=NO

"Palestinerne som rammes av byggingen betaler en høy pris. Etter den første fasen av muren er 13 palestinske landsbyer med en befolkning på 11.500 helt isolert. Ytterligere 95,000 palestinere, som tilsvarer 4.5% av befolkningen på Vestbredden, er delvis isolert av muren. Hele 121,000 mål jord ligger isolert mellom muren og den grønne linjen, 80,000 mål av dette er dyrket jordbruksmark. Ifølge en fersk rapport fra Verdensbanken (2003), er det den mest fruktbare jorda på Vestbredden som nå konfiskeres av Israel."

Red.

14.mar.2006 kl.00:24

Til Tor Økland Barstad: Ja, det er dessverre ikke bare gode sider ved muren- Jeg bare prøver å trekke frem det positive med den som mediene sier lite om. Men ja en del palestinere rammes av muren og det er synd. Underskrivede ser med stor skepsis på enkelte områder Israelerne har valgt å bygge sikkerhetsgjerdet på. Så der mener jeg at det kan bli gjort en forandring til fordel for palestinerne, men at det trengs derimot har jeg ingen tvil om.

Tor Økland Barstad

16.mar.2006 kl.21:28

Det er bra du mener! Jeg er heller ikke i tvil om at gjerdet beskytter mot terror.

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits