Sterk antisemittisme i Sverige

I følge en ny meningsmåling foretatt i Sverige, har man kommet frem til sjokerende resultater, som viser til antisemittismen er mye mer utbredt enn en skulle tro. Undersøkelsen viser at 5% av svenskene er sterkt antismittiske, mens 37% er ambivalente eller delvis antisemittiske. At en fjerdedel av svenskene ikke vil ha en jødisk statsminister, er blant resultatene som overrasker forskerne mest. Hver fjerde svenske mener også at jøder har stor innflytelse på verdensøkonomien. Menn er mer antisemittiske enn kvinner, og arbeidere og selvstendig næringsdrivende er mer antisemittiske enn høyt utdannede embetsmenn.Undersøkelsen omfatter 3000 personer.


Statsminister Göran Persson, sier at; "Jeg er ikke overrasket over at det finnes antisemittiske mennesker i Sverige, men jeg er overrasket over de høye tallene. Antisemittismen stikker regelmessig sitt stygge hode fram. Det er viktig å presse det tilbake og ikke slappe av, sier. "

Henrick Backner, som har vært med på å gjennomføre undersøkelsen, kan fortelle at; "Blant de ambivalente er det mange som kan påvirkes i antisemittisk retning og bli mer utagerende i sin oppfattelse av jøder.De anser åpenbart ikke jøder som virkelige svensker, selv om jøder har vært i Sverige i 200 år og er svært bra integrert."


Man vet jo i tillegg at det finnes mange nynazister i vårt naboland.Historien gjentar seg og antisemittismen er allerede sterkt tilbake i Europa.
Velkommen til virkeligheten.

2 kommentarer

Tor Økland Barstad

16.mar.2006 kl.21:34

Skremmende statestikk du viser til her! Men likevel tviler jeg sterkt på at historien vil gjennta seg, hvis du sikter til et nytt holochoust, det er enda langt, langt igjen til det jødehatet som var under Nazi-Tyskland.

Red.

16.mar.2006 kl.23:02

Ja, det er jeg selvsagt enig i- men husk på det at den gangen da Hitler drepte jøder, hvem brydde seg? Nesten ingen i hele Europa brydde seg. Og en lignende passiv holdning ser man også idag. Ikke bare når det gjelder jøder, men også muslimer. Og et slikt samfunn vil jeg ikke leve i. Mye rart kan skje fremover, spesielt pga flere ting som har skjedd mellom øst og vest, som gjør at hat og fremmedfrykt vil vokse. Da er det viktig å være de som støtter den rette løsningen- dialog og veien til forsoning.

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits