venstreorientert journalist støtter Israels inngrep i Libanon

Venstresidens avis; Haaretz i Israel har ikke overraskende gjentatte ganger uttrykt misnøye med Israels inngrep i Libanon. Den anerkjente israelske journalisten Yossi Melman tar ett oppgjør med de som hevder at Israels millitære stragi i Libanon var mislykket. Dette har fått deler av venstre-siden til å stemple ham som en "forræder". Men de fleste reaksjonene har vært positive.

Heldigvis finnes det balanserte mennesker også på venstresiden. Mens venstresiden i Norge skriker opp om hvor forferdelig Israels inngrep i Libanon var, sier altså en israelsk venstrevridd journalist at krigen denne gangen var legitim. Vi snakker om en fyr som ligger mye nærmere Palestinakomitteen enn Israels venner politisk.

Han skriver: "I motsetning til noen av de andre krigene Israel har utkjempet, så står det nå om landets rett til å eksistere. Dette er den første krigen jeg har støttet. Jeg blir sjokkert over at venstreradikale i noen europeiske land identifiserer seg med og støtter en organisasjon som Hizbollah. Israel kunne ha kontrollert Libanon i løpet av noen dager, som landet gjorde i 1982. Men det var ikke målet denne gangen.Israel vil ha færrest mulige tap, men varsomhet blir ofte feilaktig tolket som tvil og nøling. I den første uken av krigen i 1982 ble mellom 6.000 og 10.000 mennesker drept. Da forsøkte Israel å provosere Syria for å prøve å dra dem med i krigen. Nå prøver Israel å holde Syria utenfor. I motsetning til da har ikke Israel nå noe ønske om ny regjering i Libanon. Det er grunnen ikke bare til USAs støtte, men til den stilltiende forståelsen hos de fleste arabiske land. Hizbollah og Iran har ikke oppnådd noe. Istedenfor at Israel blir avskrekket av rakettangrepene, så siver det nå inn i bevisstheten til Teheran, Damaskus og kanskje Hamas at våpen og trusler ikke vil føre dem noen steder. De må skjønne at de vil få mye mer innrømmelser fra Israel i forhandlinger.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits