Hamas anerkjenner fortsatt ikke Israels rett til å eksistere

Onsdag den tiende januar fortalte Hamas-leder Khaled Meshal til Reuters at Hamas vurderte å anerkjenne Israel om en palestinsk stat ble opprettet. Vestlige medier slukte dette rått, og svært kort tid etter kunne mediene  fortelle oss at "Hamas nå er på vei til å endelig anerkjenne Israel som stat."

Men rett etter sa han ifra at han ikke mente anerkjenne på den måten det kunne bli oppfattet som:

"We as Hamas and as Palestinians do not talk about recognizing Israel or accepting it as a reality. As a Palestinian today I speak of a Palestinian and Arab demand for a state on 1967 borders. It is true that in reality there will be an entity or a state called Israel on the rest of Palestinian land. This is reality but I don't deal with it from the point of view of recognizing or admitting it. It is a fact that was the result of historical factors. "

Som om ikke dèt var nok; en time senere korrigerte lederen for Hamas' parlamentariske fraksjon, Salah Bardawil, dette utsagnet i et intervju med den israelske avisen Haaretz, da han mente at til og med det siste utsagnet fra Meshal ble for diplomatisk.Han understreket at at Meshal ikke snakket om en anerkjennelse av Israel, bare om en våpenhvile. Han presiserte også at det ikke var noen forandring i Hamas' offisielle linje om ikke å anerkjenne Israel.

Merk dere at denne korrigeringen ikke var så nøye for norske medier å legge frem i ettertid..


Kildehenvisninger: http://no.wikinews.org/wiki/Hamas_presiserer_at_de_ikke_anerkjenner_Israel
                                   http://www.document.no/2007/01/hamas_stikker_foten_i_vannet.html
                                   http://web3.aftenbladet.no/utenriks/article396635.ece

Én kommentar

Pastor Trond

20.jan.2007 kl.23:13

Nei media er ikke det. Like lite som de fokuserer på refusistene, ødelggingen av Palestinske avliger osv osv osv osv
Velkommemn tilbake foresten

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits