Hamas klar med egen regjering

Fatah og Folkefronten for frigjøring av Palestina (PFLP) har avvist et regjeringssamarbeid med Hamas. Derfor har nå Hamas dannet regjering alene. Utnevnelsen av Hamas-ledere til ministerposter, kan styrke USA og Israels beslutning om å ikke samarbeide med den nye palestinske regjeringen. Nesten halvparten av stillingene i den 24 medlemmer store regjeringen går til Hamas, og resten vil være teknokrater eller uavhengige, og ett regjeringsmedlem vil være en kristen. Fire ministere kommer fra Vestbredden og ti vil være ifra Gazastripen.


Den nye statsministen som tar over etter Abbas, er 43-åringen Ismail Haniyeh, som tidligere var assistent for Sjeik Yassin (den avdøde lederen for Hamas). På spørsmål ifa CBN, om hvordan han ville taklet situasjonen om noen av hans barn ville bli selvmordsbombere, svarte han bestemt; "Det ville ikke engang falle meg inn å gi min velsignelse." På spørsmålet om Hamas er villige til å anerkjenne Israels rett til å eksistere, responderte han ved å si at Israel må anerkjenne den palestinske nasjonen.( Noe Israel helt klart faktisk gjør, og også dens majoritet. )


Fungerende statsminister i Israel, Ehud Olmert kommenterer; "Vi har ikke glemt at Haniyeh var assistent for Sjeik Yassin og Yassin ble drept fordi han var involvert i terror. Så om Haniyeh begår terrorhandlinger, åpner han seg opp for muligheten av å bli et mål for vårt forsvar. Jeg håper ikke han vil gjøre det."


Det håper ikke jeg heller, la oss håpe palestinernes nye statsminister tar gode valg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits