Ingen svart-hvit konflikt

Nok en person reiser seg opp og forteller om ensidighet i mediene rettet med skarp pekefinger mot Israel. Denne leseren- Johannes Due Enstad- skriver at han har lite til overs for den palestinske  journalisten, Muhammed Omer,sine vinklinger av konflikten i Morgenbladet. Omer skildrer bl.a Israel som en "rasist-stat" som kan ganske enkelt kan avkreftes, og forteller med stor iver i samme utgave om da Israel angivelig "tok livet" av Huda Ghaliyas familiemedlemmer med en granat på en strand. Noe Israel avkrefter og til og med bekrefter virker lite troverdig. Dette kommer imidlertid ikke frem i mediene.

Enstad observerer noe flere bevisste nordmenn har gjor i lengre tid, nemlig at norske medier gir et ensdig bilde på konflikten som om den skulle vært en svart-hvit konflikt aka David vs. Goliat. Men så enkel er den ikke.

Les Enstads gode artikkel her: http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060616/ODEBATT/106160026&SearchID=73248276335857

2 kommentarer

Thor F.

20.jun.2006 kl.23:15

Du som driver en pro-Israel-blogg bør være bittelitt forsiktig med å kritisere andre for å se konflikten i et ensidig perspektiv.

Vi kan ikke vite med sikkerhet hvem som stod bak, men ifølge TV2-nyhetene (husker ikke hvilken dag) bekreftet en israelske talsmann at marinen hadde avfyrt skudd mot den aktuelle stranda den aktuelle dagen. Det var en type ammunisjon (122 mm) som visstnok israelsk marine bruker som slo ned på stranden. Slikt bør tas med i en vurdering av skyld.

Når det gjelder hvorvidt media vrir og vender på tingenes tilstand i den pågående konflikten så synes jeg alle bør lese dette bidraget;

pen-to-paper.blogspot.com/2006/05/heres-what-...e-statistically.html

Media underrapporterer antallet sivile palestinske tap. Dessuten er antallet sivile tap vesentlig høyere på palestinsk enn på israelsk side.

"(...) 131% of Israeli deaths and 66% of Palestinian deaths were reported in AP headlines or first paragraphs."

"(...) 7.6 times more Palestinians were killed than Israelis in 2004."

Red.

21.jun.2006 kl.00:01

Til Thor F: Om du leser mine innlegg vil du finne et balansert syn på konflikten der jeg gang på gang hevder at begge sider har sine feil. Jeg ser på det som svært farlig å se på hverken ene eller andre siden som "god" og hovedårsaken til at jeg startet opp denne bloggen var for at jeg ville rette opp det svært ensidige negative inntrykket folk flest får av Israel gjennom norske medier. Ingen av de store mediene har sagt at det kanskje ikke var Israel, og kommet med deres begrunnelser for hvorfor det ikke var dem. Det har heller blitt fremstilt som om Israel fornekter handlingene. Dette er langt ifra det eneste eneste tilfellet der Israel blir forhåndsdømt av verden uten beviser. Ikke rart når så mange medier som opererer i midt-østen er pro-palestinske.

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits