Israel bryter ikke folkeretten

I en replikk i Vårt Land, reagerer den norske lederen for Internasjonale Kristne Ambassade Jeruslam, Leif A. Wellerop på at "Komiteen for Internasjonale Spørsmål" (KISP) i Mellomkirkelig Råd uttaler at Israel opprettholder en rettstridig okkupasjon. De hevder også at "Israel må trekke seg tilbake til grensene av 1967, slik det er nedfelt i FNs resolusjon 242".

Wellerop sier at det burde være enkelt for KISP å finne ut, at den såkalte okkupasjonen av Judea og Samaria ikke er i strid med folkeretten eller internasjonal lov.  Han minner om at Israel inntok områdene i 1967 i forsvarskrig, men i ettertid ikke har funnet en forhandlingspartner for å få avgjort områdenes endelige skjebne. Han påpeker også at resolusjon 242 ikke krever at Israel skal trekke seg tilbake til grensene før 1967.

"Det virker nesten patetisk at et kirkelig organ her oppe i Norge nærmest skal sitte og diktere hva staten Israel skal gjøre for å forsvare seg og beskytte sine innbyggere mot muslimske selvmordsbombere og terrorister", skriver Wellerop.

Han viser til at sikkerhetsgjerdet faktisk har redusert terroren med rundt 90 prosent.

3 kommentarer

Marion

22.mar.2006 kl.14:51

Hm. Noe sier meg at vi kan diskutere gyldige grenser i det uendelige, selv om svært mange vil mene at sist inngåtte avtaler har forrang.

Men kjenner du til Genevekonvensjonene? Erkjenner du at Israel jevnlig bryter forbudet mot å angripe sivile?

Trond

22.mar.2006 kl.15:03

Allikevelø sier genevkonvensjonen som Israel har skrevet under på at dete r ulovelig å flytte inn sin egen befolkning på okkuperte områder

Red.

23.mar.2006 kl.12:18

Til Marion; Ja, jeg erkjenner at det ikke finnes noen uskyldig part. Israel har gjort flere ting som jeg tar totalt avstand ifra, men jeg vil ikke tolerere at man godtar løgner, for da fremstiller man Israel som "den slemme"- og så enkelt er det bare ikke.

Til Trond: Ja, dèt er sant. Jeg mener også at det er stort feilgrep at de har latt sine egne flytte inn på disse områdene. Jeg syntes det var flott at Sharon hadde mot til å tvangsflytte jødiske bosettere- noen få israelere så på hendelsen med forakt, men dette var et viktig skritt i riktig retning.

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits