Israel vil hjelpe palestinerne


Søndag var det møte på høyt nivå mellom den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og Israels utenriksminister Tzipi Livni. Dette var det første møtet mellom israelsk og palestinsk lederskap etter valgene i Israel og de palestinske områdene. Der lovte Livni at Israel ikke vil straffe det palestinske folk, men å betale tilbake skattepengene Israel har krevd inn fra palestinerne på de palestinske selvstyremyndighetenes vegne; "Det er den israelske regjeringens politikk å ikke straffe det palestinske folk for deres valg og å hjelpe palestinerne økonomisk og humanitært så langt vi kan."
På møtet deltok også Israels visestatsminister Shimon Peres og Abbas' sjefsforhandler Saeb Erekat.

Siden Hamas kom til makten etter valget i januar har Israel holdt tilbake over 1,3 milliarder kroner i skatte- og tollinntekter men nå har de gått med på å overføre 68 millioner kroner av skattepengene til det palestinske helsevesenet, melder Aftenposten. Dette vitner om et steg i riktig retning. Israel velger å sørge for at pengene kommer det palestinske folk til gode, istedenfor å betale dem til terroristorganisasjonen Hamas. Nå er jeg spent på hva som skjer med de resterende millionene...


4 kommentarer

Elisabeth

22.mai.2006 kl.17:09

Fint du skriver om dette. - Synes desverre at det er en tendens i media til at Israel blir fremstilt som skurken, og palestinerne som heltene. Så jeg håper at dette får litt oppmerksomhet i media (har ikke fått sett stort på fjernsyn de siste to dagene så jeg vet ikke hvor mye dette har vært omtalt).

Tor Økland Barstad

24.mai.2006 kl.19:03

"Det er den israelske regjeringens politikk å ikke straffe det palestinske folk for deres valg og å hjelpe palestinerne økonomisk og humanitært så langt vi kan."

Uansett om hensikten med den israelske regjeringens politikk er å straffe det palestinske folket så er resultatet at det palestinske folket lider, det kan de ikke benekte. Mange medisiner er det nå tomt for og dødeligheten for palestinske barn under fem år har økt med 30 prosent. Om israel vil sørge for at pengene kommer det palestinske folket til gode er valget enkelt: Å stoppe boikotten.

www.klassekampen.no/kk/index.php/news/h...kotten_tar_barns_liv

Red.

24.mai.2006 kl.21:36

Til Elisabeth: Takk for dèt, Elisabeth. Ja det er ofte i mediene et veldig negativt ensidig syn på Israel, og det er derfor jeg har opprettet denne bloggen for å gi et mer balansert bilde av landet.

Til Tor Økland Barstad: Du har så rett, Tor. Vi er enige i at Israel burde kutte ut sin boikott av palestinske varer med en gang. Jeg er prinsipielt imot boikott, fordi det rammer ikke dem det skal ramme, og det har også en tendens til å gjøre situasjonen mye verre. Imidlertid har det ikke så langt jeg kan se, kommet frem i mediene at Israel vil hjelpe- om enn lite-og det kan være verdt å nevne, selv om jeg mener at de kunne gjort og gitt enda mer.

Tor Økland Barstad

24.mai.2006 kl.22:17

Joda, det har du rett i.

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits