Harvard-professor tar opp det skeive bildet


Den anerkjente jusprofessoren ved Harvard, Alan Dershowitz, (som har skrevet boken The Case for Israel som nå er  utgitt på norsk,) sier han han selv har vært motstander av det han kaller den israelske okkupasjonen av palestinske befolkningssentra helt siden 1967, men han reagerer kraftig mot dem som bruker okkupasjonen til å rette et ensidig negativt blikk mot den jødiske staten;

"Målt mot alle standarder for moral og rettferdighet, står palestinernes krav på uavhengighet og statsdannelse langt svakere enn andre folkeslags krav.Palestinerne kan likevel være mer nær å få en egen, selvstendig stat enn noe annet folkeslag - inkludert tibetanere, kurdere, armenere og baskere for å nevne noen.Israels handlinger [i de okkuperte områdene] kan forsvares mye bedre militært, juridisk og moralsk enn andre okkupasjoner som har vart lenger og som ikke har fått noe i nærheten av den samme fordømmelse.Få av dem som krever palestinsk statsdannelse hever noen gang røsten for en tibetansk uavhengighet. Hvorfor? Det samme spørsmål kan man reise når det gjelder kurderne, armenerne i Tyrkia, tsjetjenerne, baskerne og titalls andre statsløse folkegrupper.- Til slutt vil palestinerne få sin stat, men den må ikke komme som en belønning for terrorisme.


Araberne vest for Jordan-elven ble første gang tilbudt en selvstendig statsdannelse i 1937 (Peel-kommisjonen). Selv om palestinerne støttet den tapende part under andre verdenskrig, fikk de et nytt tilbud med FNs delingsplan i 1947.Jødene fikk Balfour-deklarasjonen
 for å støtte den riktige siden under første verdenskrig. Palestinerne fikk et generøst tilbud om deling etter å ha tatt Hitlers parti.I 200 ble palestinerne enda en gang tilbudt sin egen stat, etter at nesten alle palestinere hadde kommet under PAs sivile myndighet allerede i 1995. For tredje gang svarte palestinere med vold og massakre mot jøder. Dersom palestinerne med terror oppnår å danne en egen stat på Vestbredden og Gaza-stripen, hvorfor skal de ikke da fortsette å bruke terror for å ta alt det et flertall av palestinerne sier de vil ta?"
 

Han viser da til en meningsmåling fra 2002 hvor 87,5 prosent av palestinerne støttet "frigjøring av hele Palestina" (dvs. inklusiv det som i dag er Israel).Kilde: Miff

 


7 kommentarer

Børre

22.mai.2006 kl.13:36

Å bruke MIFF som kilde er omtrent som å bruke KKK som kilde.

Red.

22.mai.2006 kl.15:38

Til Børre: Det spiller vel ingen rolle hvilken kilde man bruker så lenge de siterer Dershowitz riktig.Ser heller ikke helt koblingen mellom KKK og MIFF for å si det mildt..

Frepun

22.mai.2006 kl.15:53

Hei. Bare lurte på om du har skrevet noen tekster om konflikten som oppsummerer det meste ganske greit? Jeg kan alt for lite om Israel vs Palestina..

Red.

22.mai.2006 kl.23:54

Til Frepun: Tja, det er jo så uendelig mye en kan skrive om knyttet til konflikten, men jeg anbefaler deg disse artiklene først og fremst:
Hvorfor jeg støtter Israel
Jødehat i Islam
Araberne er ikke urbefolkningen
Jødenes historie og tilknytning til Israel

Disse artiklene finner du ved å skrive dem inn i søkefeltet på denne siden. Håper det vil hjelpe deg betraktelig. Ellers ser jeg at det er mange flere ting jeg må få skrevet om, men det er da en vag begynnelse. Har tross alt "bare" holdt på i 4 mnd med denne siden.Har du ellers noen spørsmål er det bare å si ifra ;)

Frepun

24.mai.2006 kl.23:01

Ok, takk for det.
Det kommer nok godt med;)

play blackjack

27.jun.2006 kl.18:18

Well check hearts rock door play blackjack action glimmer hole gesture partypoker?

cheap ambien

05.jan.2007 kl.10:42

Most Today limit buy cheap ambien underlay center croupier buy cheap vigrx online prize support buy cheap vigrx online over croupier consecutive cheap vigrx online deck broadway natural rag cheap ambien semi!

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits