Ekstremister på begge sider

Denne bloggen er ment hovedsakelig for å motvirke det svært ensidige negative bildet som blir skapt av Israel i medier svært ofte. Dessuten har ikke Israels innbyggere det lett som daglig må leve i terrorfrykt. Det er mange grunner til å sympatisere med Israel. Etter all sannsynlighet enda flere enn de jeg har gitt tidligere. MEN, og dette MENet bør enhver venn av Israel trekke til seg: Israel HAR sine svin på skogen. Israel er- som de palestinske selvstyreområdene- bestående av fredsvenner og krigshissere. Krigshisserne er i betydelig mindre innenfor Israels grenser, men de finnes. En skal aldri nekte å se deler av sannheten bare fordi en holder med ene eller andre siden generelt sett. Jeg kommer fra nå av også til å ta opp emner som faller i Israels disfavør. Dette er ikke for å sverte Israel, eller sverte jøder. Dette er bare for å gi et mer balansert syn av konflikten utifra denne siden. For om en bare skulle lese denne siden og ikke lenger ta til seg hva mediene sier, ville en fort fått et ensidig Pro-Israelsk syn. Og dèt er ikke noe særlig bedre enn det Pro-Palestinske. Akkurat derfor må også denne nettsiden balanseres, så og si. En betydelig innledning der, men det trengte å sies. Så til saken:

For et par dager siden kommenterte Israels statsminister Ehud Olmert den forferdelige strand-eksplosjonen på Gaza, der 7 palestinske  familiemedlemmer brutalt ble drept av en granat/bombe som KAN ha kommet fra Israel.

Han sier: Jeg kondolerer dypt for det som skjedde med Gazas innbyggere , men livene, sikkerheten og det velbefinnende for innbyggerne  i Sderot [den Israelske grense-byen som har i det siste blitt truffet av Kassam-raketter] er enda mer viktig. Jeg forakter angrepene på IDF og dets soldater. Ingen er mer dedikert eller mer forsiktig, og de vil fortsette å være dèt i fremtiden."

Foruten dette med IDF og dets soldater, som jeg tror på og er enig i, sier han noe som skremmer meg. Han presterer å si at livene til sivile Israelere er VIKTIGERE enn livene til sivile palestinere. Dette gjør meg ikke annet enn skuffet og provosert, og jeg håper og tror at denne meningen gjenspeiler seg i en svært liten del av den Israelske befolkning, især tatt i betraktning at deres politiske interresser har gått mer mot venstre, utifra forrige valgs resultater. Men slike grumsete holdninger som Olmert helt sikkert er med å framprovoserer blant enkelte av Israels innbyggere, minner om fremmedfrykten FrP spiller på her i Norge. Og det gjør meg kvalm, om jeg skal finne et noenlunde dekkende ord.

La oss bekjempe ekstremisme på begge sider. Dette er ingen svart-hvit konflikt. Den inneholder mange gråsoner, som skal sees for å kunne forstå helheten.


Kilder: The Independent og Muslimen som utfordret

3 kommentarer

Knut Stian Olsen

24.jun.2006 kl.10:12

Jeg vet ikke hva jeg skal si, nå kommer det ihvertfall til å bli mye mer interessant å følge med på denne bloggen.

Flere burde (inkludert meg selv) se mer balansert på det som skjer i Israle-Palestinakonflikten og ikke grave seg ned i skyttergravene.

Dette blir spennende, stå på

;O)

Shoaib

24.jun.2006 kl.13:05

Gratulerer, det er imponerende at du tar utfordringen. Ekstremister finnes i alle leire, som du sier, men det gjør fredsvenner også.

Red.

24.jun.2006 kl.18:22

Takk for det, begge to ;)
Her skal moral gå foran ensidighet.

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits