Hjelp til palestinerne basert på misvisende informasjon

Et studium som nylig ble utført av amerikanske forskere viste at de palestinske selvstyremyndighetene (PA) har overdrevet tallet på befolkningen med mer enn 50 prosent før de ble presentert for USA og Europa for å få økonomisk hjelp.

Bennet Zimmermann, som deltok i forskningsteamet sier at; "Våre forskere påpekte at det er blitt brukt penger for å hjelpe palestinere som ble telt to ganger, som aldri var blitt født, eller som ikke var til stede på Vestbredden eller i Gaza."
 
Ifølge studiet er dagens palestinsk-arabiske befolkning i Judea og Samaria på 1,4 millioner, og i Gaza er den 1,1 million; totalt altså 2,5 millioner, og ikke 3,8 millioner som PA hevder. PA hevder at befolkningen vokser med mellom fire og fem prosent i året, som er noe av det høyeste i verden. Det nye studiet viser derimot at veksten avtar, og i 2003 var den på bare 2,6 prosent. Ifølge PA utgjør immigrasjonen en økning på 1,5 prosent i året, men de amerikanske forskerne fant at emigrasjonen er større enn immigrasjonen, slik at de palestinske områdene mister mellom 10.000 og 20.000 personer i året.


Amerikansk nødhjelp til de palestinske araberne har i stor grad vært basert på de tallene som PA har presentert. Bare i fjor ga USA totalt cirka 1,9 milliarder kroner til palestinerne. Siden 1994 har USA gitt cirka 12 milliarder kroner av skattebetalernes penger som direkte hjelp til PA og andre organisasjoner. 

PA har i mange år vært avhengige av amerikansk og europeisk hjelp for å betale lønningene til de nesten 150.000 ansatte, som er totalt 600 millioner kroner i måneden. USA har også gitt mer enn sju milliader kroner til UNRWA (FNs organ for flyktninger), som har oppsyn med de palestinske flyktningeleirene på Vestbredden og i Gaza.


Kilde

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits