Israel får sin første muslimske minister

 
For første gang blir en muslim medlem av en israelsk regjering. Håpet er at utnevnelsen vil øke nasjonalfølelsen blant de israelske araberne.


"Det første skrittet er tatt, og dette har gitt israelske arabere en følelse av tilhørighet",  var Galeb Magadlas (den muslimske ministeren) kommentar.Magadla er utnevnt til minister uten et spesifisert ansvarsområde. Han ble nominert av det israelske arbeiderpartiet.

Forsvarsminister og arbeiderpartileder Amir Peretz sa under regjeringsmøtet hvor Magadlas nominasjon ble godkjent, at "Jeg ser dette som et historisk og viktig skritt mot likhet og fredsbygging i regionen"

 

Araberne utgjør rundt 20 prosent av Israels befolkning og har lenge klaget over at de behandles som annenrangs innbyggere. Derfor er dette en viktig sak for dem. Israelske myndigheter viser til at politisk frihet er adskillig sterkere i Israel enn i de muslimske nabo-landene, og at deres minoriteter derfor burde være fornøyd alt tatt i betraktning.

Uansett mener undertegnede at dette er et skritt i riktig retning,Kilde: http://magazinet.no/default.asp?menuid=&linktype=2&linkid=25571

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Israel-venn og freds-venn

Israel-venn og freds-venn

21, Bergen

Jeg har lyst å vise sider av midt-østen konflikten som viser et mer helhetlig bilde enn mange gir uttrykk for. Jeg erkjenner at Israel har sine feil, men jeg liker ikke det kyniske synet på at Israel er den store stygge Goliat. Begge sider har sine ekstremister, og jeg føler med begge sider. Både Israel og palestinerne må inngå kompromisser for å endelig kunne få til å opprette en palestinsk stat.Bare så det er klart. Jeg håper om en bedre fremtid for alle som bor i midtøsten.

Kategorier

Arkiv

hits